Vær vertskap for din retrett på Huso Lodge

Gjennom årene har vi hatt gleden av å være vertskap for mange retreater og gruppearrangementer på Huso Lodge. En av dem er den årlige Summer Blot with Norse Tradition, en feiringshelg med nordiske forfedres kunnskap og ritualer.

Opptil 50 deltakere samlet seg på Huso Lodge for å nyte naturen i kombinasjon med foredrag, workshops og festmiddager.

Vi er glade for å se Nordic Tradition retreat komme tilbake til Huso Lodge hvert år, og i den anledning stilte vi Ida Lagos Andersen, Marketing and Booking Manager, noen spørsmål om deres erfaring.

Hvorfor valgte du Huso Lodge som et sted for ditt Norse Tradition-retreat?

Vi fant først Huso Lodge da vi lette etter bryllupssteder - og elsket at det var et så vakkert sted hvor vi kunne være alene i fjellet.

Atmosfæren i Chieftain's Hall med fakler tent, god mat og levende musikk er ren magi. Spesielt når man arbeider med førkristen historie, tradisjoner og åndelig praksis, gjør omgivelsene mye for å sette stemningen.

Det er nå vårt tredje Norse Tradition-retreat på Huso Lodge, og å ha et sted med oppholdsrom, spisesal, badestamper og badstuer, og selvfølgelig det spektakulære uteområdet, er perfekt for oss. 

Hva var målene for retreaten din?

Våre retreater handler om å ta et skritt tilbake fra hverdagen og se seg selv i en større sammenheng. Vi ønsker å gi deltakerne en virkelig oppslukende opplevelse der de kan fokusere på det som betyr noe for dem når det gjelder norrøne tradisjoner - enten det er de historiske forelesningene, deres personlige åndelige mål eller rett og slett fellesskapet med andre mennesker.

De fleste kommer for foredragene, men kommer tilbake igjen og igjen for fellesskapet og den magiske atmosfæren i ritualene.

Hvordan hjalp Huso Lodge deg med å nå disse målene?

Vi er veldig glade for å samarbeide med folkene på Huso Lodge for disse spesielle arrangementene. De er aldri mer enn en melding unna, lytter til våre ønsker og jobber kontinuerlig for å forbedre fasilitetene.

Huso Lodge er for oss et sted vi føler oss hjemme, og kan bruke lokalet som vi vil. 

Fikk du noen overraskelser da du tok med deg deltakergruppen ut i naturen?

Selv om Chieftain's Hall er hjertet i arrangementene våre, er det utendørs og området rundt som virkelig hjelper oss med å slappe av og legge hverdagens stress bak oss. Deltakerne våre setter stor pris på å bade og padle kano på innsjøen, gå turer i skogen, bruke badestampene og sitte ute på verandaen med en kopp kaffe eller kald øl.

Hva var høydepunktene i din erfaring?

For retreatene våre er blót-ritualet et naturlig høydepunkt i opplevelsen. I år holdt vi det ute ved vannet, omgitt av grønt og blomster, med alle kledd i sine fineste klær, og det ble en virkelig vakker feiring til ære for gudinnen Freyja.

Men det var også en fantastisk opplevelse å få en stor gruppe mennesker til å synge sammen inne i Chieftain's Hall - i stedet for å sette musikk på høyttalerne sang vi og spilte trommer sammen i timevis. Vi hadde også mye moro under forelesninger, dramatiseringer og middager, og selvfølgelig i badestampene!

Vil du råde andre retreatskapere og selskaper til å innlemme natursteder som Huso Lodge?

Å skape en retrett i fjellet, i vakre omgivelser og langt borte fra hverdagens stress, er en sann glede. Alt arbeidet vi gjør i forberedelsene til arrangementet, er så verdt det når vi ser ansiktene til nye deltakere som ankommer stedet, og hører tilbakemeldingene deres etter en vellykket helg.

Det er virkelig en liten magisk boble der du kan fokusere på mennesker og ekte interaksjoner, fellesskap og fellesskap.