Unike Huso Lodge-arenaer for ditt arrangement

Det er alltid en grunn til å feire, enten det er en bursdagsfest, avskjedsfest, utdrikningslag, bryllup, konferanse, retrett eller bare en enkel gjenforening av familie eller venner. På Huso Lodge & Farm tilbyr vi flere unike arenaer, med en ting til felles - vakker beliggenhet på den norske landsbygda og et arrangementsområde som du ikke har sett noe sted før.

Huso Lodge & Farm Venues

På åsen, omgitt av fjell, innsjø og skog, er det et spesielt sted kalt Chieftain's Hall, der du kan reise mer enn 1000 år tilbake i tid.

Fra utsiden en vanlig trebygning med et grønt tak som er typisk for Norge. Når du åpner den store tredøren og går inn, kan du kjenne lukten av tjære, røyk og grillet mat. De tente faklene leder øynene dine til det åpne ildstedet i midten, der vikinghøvdingen og damen venter på å ønske deg velkommen.

Sitt bak store trebord og benker med plass til opptil 100 personer, plassert rundt høye tresøyler som bærer strukturen. Når du ser opp i taket, ser du to store luker som når de åpnes, bringer det eneste naturlige lyset inn i hallen. Ved siden av ildstedet finner du baren og på motsatt side et noen centimeter forhøyet gulvdekk for de viktigste: vikinghøvdingen og damen for natten.

Høvdingesalen har vært vertskap for velkomstmiddager, bursdagsfeiringer, jubileer, utdrikningslag, workshops og til og med TV-show. Innerst inne er vi alle nysgjerrige på de norrøne tradisjonene, og Høvdingsalen tar oss tilbake og forener stammen og det enkle ritualet ved en fest.

Kombinasjonen av å bo på Viking House og bruke Chieftain's Hall er perfekt for daglige foredrag, workshops, måltider og innendørsaktiviteter.

Bankettsalen er et restaurantlokale som er en del av hovedbygningen til Huso Lodge. Med sine mange vinduer byr salen på en spektakulær utsikt over trær, jorder, fjell og åser i hele Hemsedal. I tillegg er lokalet koblet til en fin terrasse og et uteområde i hagen vår.

Når du går inn, legger du først merke til den turkise fargen på veggene, med tradisjonell Hallingdal-dekorasjon. En stor peis starter vanligvis hvert vinterarrangement. Vi hjelper deg med å arrangere bord og alle de 100 stolene på best mulig måte for din spesielle anledning .

I Banquet Hall arrangerer vi vanligvis bryllupsmiddager, frokoster og brunsjbuffeter.

Etter mid dagen kan du gå opp til salongen, et komfortabelt område med sofaer og lenestoler, en peis og en bar. For en flott plass å hvile etter deilig mat med en kopp kaffe eller whisky og prate med dine gamle eller nye venner. Lenger inn kommer du inn i et rom med en projektor som også fungerer som et dansegulv. Koble telefonen til høyttalerne og la musikken bære deg!

Bankettsalen og salongen egner seg ypperlig til alle typer feiringer, firmamiddager, foredrag, konferanser eller bryllup. Innkvarter gjestene dine i den nærmeste Queens Cottage, Stable House, Couples Cottage eller i våre 4 leiligheter og 5 hotellrom, og ha alt i nærheten.

Ved første øyekast kan det virke som en vanlig gressbakke. Ikke før du ser broen som fører mot en inngang omgitt av en vanndam. Når du går inn, vil du bli imponert over de høye trestolpene som holder strukturen fra midten mot sidene, og to etasjer med en rund scene i midten av lokalet.

Lokalet har plass til opptil 100 personer og er utstyrt med projektor og lydanlegg.

Første etasje blir det beste dansegulvet. Når du sitter i koselige sofaer i andre etasje, får du den beste utsikten over hva som skjer nedenfor.

Takket være god akustikk i Earth Dome har det tiltrukket seg de som leter etter et skikkelig festlokale med DJ og musikere. Vi har holdt konferanser, bursdagsfester, bryllup og til og med TV-show her .

Beliggenhet:

Jordkuppelen ligger på en høyde omgitt av innsjø og skog ved siden av Viking house, King's cottage og Lake View.

På toppen av åsen, rett nedenfor åkrene der vi dyrker grønnsakene våre, kan du finne en stor trelåve som har blitt brakt hit tidligere. Den pleide å fungere som et låsbart lager der folk oppbevarte viktige varer og redskaper. Den forrige eieren åpnet denne låven for publikum og gjorde den om til et museum med to etasjer, store glassvinduer med alle slags originale norske utstillinger, som en gammel mølle, et gammelt norsk apotek eller en gjenskapning av en trollhule i betong. Da vi overtok Huso Lodge, mistet det tidligere museumskonseptet sin mening, men et nytt, bedre formål for låven oppstod.

Vi drømte om et sted der folk kunne samles om sommeren og høsten og være skjermet i tilfelle sterk vind eller regn. Vi ryddet hele plassen, fjernet andre etasje, gjorde mange reparasjoner og åpnet låven offisielt for sommeren 2021.

Låven kan r omme opptil 90 personer, og det er vårt lykkelige sted der folk møtes og beriker seg selv . Bondens markeder, matopplevelser med flere retter, workshops, yogaklasser, treningsøkter, feiringer, bryllup. Du nevner det. Alt kan skje her. Ikke sant?

Tenk deg å sitte ved et bord laget av lokalt treverk av lokale håndverkere og spise mat laget av lokale ingredienser som vokste på åkrene du passerte på veien hit. Og som et kirsebær på toppen får du en fantastisk utsikt over hele dalen.

Beliggenhet:

Låven ligger nedenfor festsalen og ved siden av Stable house, Queen’s Cottage, og andre leiligheter og enheter i nærheten.

Huso Lodge er et sted der du opplever fjellandskapet i sin kompleksitet. 

Et av våre mål er å gi gjestene våre en sjanse til å oppleve lokal mat.

I 2020 begynte vi å dyrke grønnsaker på de solvendte jordene våre med mål om å dele produktene våre med lokalsamfunnet og gjestene våre. I stedet for å bruke kjemikalier eller plantevernmidler, vender vi oss mot bærekraftige metoder for vekstskifte og permakultur.

Det er stor forskjell på mat fra den andre siden av verden, mat dyrket i ditt eget land og mat dyrket lokalt i hagen din. Ikke bare er maten mye sunnere siden den er økologisk, men det å være her selv fyller også gapet og knytter deg til hele prosessen med å dyrke og produsere ekte mat.

I løpet av somrene åpner vi Farm Barn to ganger i uken for Farmers Markets hvor vi selger grønnsaker fra gården vår. Det er et møte der vi får snakke med hverandre, spise en liten forfriskning som vi har tilberedt og utvide lokalsamfunnet med likesinnede.

I vekstsesongen forsyner vi også kokkene som lager mat til arrangementene våre med grønnsaker fra hagen vår.